NodeMcu - Szoftver telepítés + ESP8266 könyvtár


NodeMcu- Szoftver telepítés -- 

by Roboworld Hobbielektronika
Rövid leírás:
Ebben a rövid projektben megismerkedünk egy úgy fejlesztői kártyával a NodeMcu-val. A NodeMcu egy nyílt forráskódú fejlesztői kártya, amely az IoT világába repít el bennünket. Beépített Wifi modullal rendelkezik. Az ESP8266 modul egyszerű megoldást kínál WiFi kapcsolatok létesítésére. Számítógépes oldalról nem igényel extra kiegészítést. Programozását és tudását tekintve hasonlít az Arduino UNO-ra. A programok feltöltésére az Arduino IDE fejlesztői környezetet fogjuk használni. A leírás célja, hogy megmutassa azt ,hogyan tudjuk az Arduino IDE programot felszerelni azokkal a kiegészítőkkel, amellyel a NodeMcu-t egyszerűen programozhassuk. Lássunk is neki.

Hardware:


Szoftver Telepítés

1. Arduino IDE fejlesztői környezet letöltése (Ha már telepítve van, akkor ugorj a 2. pontra)

Első lépésként le kell tölteni az Arduino fejlesztő környezetét. Ezt legegyszerűbben a www.arduino.cc/en/Main/Software oldalról lehet elérni.

A letöltés után telepítsd a szoftvert, majd nyisd meg a programot.

2. ESP8266 kiegészítő könyvtár telepítése az Arduino IDE-ben

Miután megnyílt a program, válaszd a bal felső sarokban File/Preferences funkciót majd másold be a következő sort az „Additional Boards Manager URLs:” mellé.

http://arduino.esp8266.com/stable/package_esp8266com_index.json

A képen láthatod az illusztrációt.


Ezután nyomj a Cancel gombra és nyisd meg a Tools/Board: ” ”/ Boards Manager fület. A keresőbe írd be, hogy „ESP” majd a keresés eredményeként az „esp8266 by ESP8266 Community” könyvtárat szükséges feltelepíteni (Install gomb). A letöltés elindul (kb 150 MB) . Jelenleg a 2.4.1-es verzió a legfrisebb. 


3. NodeMcu kiválasztása

Nincs más dolgunk, mint a megfelelő Boardot kiválasztani és ezzel a programozáshoz megteremtettük a feltételeket.

Letöltés
A leírás PDF-ben itt elérhető


Megjegyzések